Ta, Bog te materin, di su naši novci?



Та, Бог те материн, ди су наши новци?

-Протест оних који све дају за 1000 евра-


Ево само два дана после несреће у коју нас је увела одлука да се бивша легенда Срба, генерал Младић, ухапси и испоручи онима који су се већ огласили да се Србија не нада награди, јер још није признала независност Косова.
О Младићу сам говорио у мом наслову посвећену том догађају (хапшењу) «Даривање главе последње легенде Срба» као о човеку који је (по)служио да се одржавају танке везивне нити, које нас Србе међусобно некако држе на окупу - пукле су те нити, нико се није огласио у знак протеста због уклањања тих последњих нити. Додуше, петљала се ту, ноћу, Српска Радикална странка са неком групом из Покрета «Наши 1389» чији чланови уживају у популарности после «робијања» од 15 дана у Затвору «Падинска Скела». Време заказаног митинга које је било погодно за неке хулиганске потезе - и њих је било! Чему служи разбијање Београда, аутомобила, трамваја? Да ли ће се власт променити ако се то стално ради? Могу ли Срби на миран, милионски, протест који би властима био јасна порука? Умеју ли Срби да направе Стратегију, Планове, појединачне мере..... тешко то иде.

Бог те материн, ди с наши новци?

И сада се побунили они који само о новцу мисле - додуше вредни сељаци из Војводине, који не протестују "ни ако им Соса буде затечена са неким у детелини - уз услов да детелина није његова!"(Народна прича из Баната)

Сада су исписали пароле «Хоћемо субвенције!». И закрчили путеве, те и ово мало запослених има проблеме да стигне на посао.

Борисе, не дај им ништа! 
Не бој се, ожедниће, сланине су понели, и напустиће све-тако је и у Другом Светском рату било, када су се у «тајним склоништима» најели шунке, а Немци биваковали код бунара - биле су то њихове највеће ратне недаће! О томе се прича. Причаће се и о како су кренули на Биоград, зауставили се на Панчевачком путу, најели се шунке и сланине, и парадајза, а воде нестало!

Борисе, не боје се - то су ти Борисе они који су пре неколико година у првом кругу гласања за председника када сте ти и Николић били кандидати, изгласали Николића, а потом је твој друг Динкић обнародовао да ће ако ти победиш свако добити по 1000 евра. «Хеј, Бог те материн(!), 1000 Евра/по глави, та у другом кругу гласамо за 1000 Евра, и ти си победио!»
Ако, и треба, гласали те због тог Динкићевог новца ови из Баната и "најпаметнији" Срби-Ере, које ево већ 20 година никако да ухвате такт - да буду уз власт и власт!

За Бантћане и све нас остале:

«Зашто смо отћутали нестанак последње легенде која нас је чувала на окупу, као истокрвни, неверни и непоштени народ?
Да ли је то да нам не укину плате и пензије сада, уместо у октобру ове године, јер пара више нема, ово је задуживање.... кратко то траје!» (извод из наслова у вези Малдића)

Шта хоће Банатћани?

Па тај неверни део нашег, неверног и непоштеног народа, изненада је дошао у прилику да уместо једног максимума на своје име и једног на женино - укупно 20 хектара, разним згодним догађајума, обрађује по 300-400 хектара! 

Наш, некада популарни јавни радник, Милан Парошки, обрађује 1.000 хектара - лично вози трактор, истовремено је несмењиви директор Покрајинског Архива Војводине, помало се занима писањем, политиком, помало је водитељ ТВ емисија - био сам му гост у емисији у Новом Саду, каснила емисија, једва је стигао, а потом је једва седео у студију, јер се искривио од седења на трактору. Сам ми је рекао о ових 1.000 хектара! Причао сам му згодну причу после емисије, а она се сводила на: Зашто, Милане?

Понављам то што сам питао Милана Парошког - сада је то питање за све који протестују, и који ће ожеднити па напустити положаје, или ће побећи када се појави прво одељење Жандармерије, а после ће то само служити разним "Чанковима" за захтев «да Војводина треба да има своју полицију» која, јел те, не би копристила силу!

Браћо Банатћани, шта ће вам толики хектари?

*Да ли је поштено да тражите да захватите пуном кофом из празног бунара?

*Да ли је поштено да вам држава даје субвенције за вашу производњу, а ви после да тражите тржишне цене ваших производа?

*Зашто држава, по истом принципу, не помаже аутомеханичаре, гинекологе, стоматологе, грађевинске фирме, да купе нову опрему, а после да одређују тржишне цене?

*Знате ли ви, браћо Банатћани, да Бог постоји?

*Гледате ли шта вам се догађа у кућама - одоше вам деца у градове, неки у наркомане, у пијанице, у проституцију...?

*Да ли сте срећнији сада када обрађујете 200 уместо ранијих 20 хектара?

*Да ли ћете се некада, и поред толиких ектарова, преселити из "летњих кухиња", са земљаним подом у којем се кува, руча, спава, примају гости, у неку од онолико соба у кућеринама које сте стекли - опет живите у ћумезима! Како то не видите па и сами се не запитате о овоме на шта вас наводим?

*Да ли би ви за паре радили и све друго?

Спустите лопту, погледајте иза себе и испред себе - радити и стицати треба, али само онолико колико је човеку потребнно, јер нико од богаташа ништа не однесе у гробље, а у Небо иде само наша грешна душа, која тамо полаже рачуне и о оваквим стварима за које ви истерасте тракторе на путеве..... шта ће вам?

*Видесте ли како пропаде Грчка.....?

За Бориса Тадића:

Борисе, написао сам пре три дана да сада можеш да радиш шта год хоћеш, мислећи на догађај «Младић», написао сам ти, Борисе:

»Слутим, Борисе, велику муку за Видиш да си у умртвљивању свеукупног народног бића претерао - видиш да нико не реагује на хапшење Младића, неће нико реаговати ни када се и званично преда Косово, проблем ће настати када пропадне прва страна банка у Србији, или када Америка прогласи банкрот.
Тада ће Борисе бити могуће да ловачка удружења са пушкама сачмарицама разоружају полицију и војску и преузму власт!
Јеси ли о томе размишљао. Не радујем се томе, плашим се јер се тада неће са вама и сам многим другим, невиним, поступати као што се поступало 2000.г.
Висиће, Борисе, људи по дрвећу!»

Жао ми је, ево, потврђује се! Излази народ на улице само због пара - пази се тренутка пропасти прве стране банке у Србији, онда ће се остварити и оно што стоји даље у мом упозорењу!

За Банатћане који протестују:

Пазите се шта радите, не будите бездушни као што јесте, јер ће вам тако и сам наш Живи Бог узвратити - сејаћете али нећете жети, неће бити шта да се жање! Будите људи, будите Срби! Та ваша бездушност и алавост није србска особина, пазите се да се не бијете у главу због својих одлука! 
Да не пожелите да идете пред Кућу Господа Бога да код Њега протестујете - Он пошаље Патролу која одведе само душу, ектарови, и све остало остаје овде....

Др Драгољуб Татомировић
Доктор права-криминолог и теозоф

Постављено 31.5.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta