Kukavica



Кукавица


Ова песма је написана после више мојих разговора са мојом супругом Љиљом, о једној нашој познаници која је у свој брак, свом мужу, подметала своју децу зачету са другим мушкарцима. Та лажна деца њеног мужа права су јој казна за њено кукавичко понашање и убацивање туђе деце у гнездо које је делила са мужем, које је он одржавао, трудио се, радио, мучио се, потом "случајно" дознао истину и отишао на пут без повратка.

Њене садашње, и све будуће, приче о тим подметањима, неодољиво подсећају на шумску птицу, кукавицу, која и кука што је њена деца, излежена из њеног јајета, не препознају као мајку, већ од ње беже, а када им досади, као да знају истину свог рођења, бију мајку, да по шуми лети перје и кукњава лоше мајке!

Наша познаница нема перје-али лете ружне речи, претње и презирни погледи што их лаже да им је прави тата онај који их је гајио, волео и пазио, и сазнајући истину о њима, напречац, отишао на пут без повратка. А, она - као шумска кукавица, никако да схвати зашто је деца не воле, да схвати да је за све сама крива! Д. Татомировић   

  

Кукавица

 I
(10.6.2009.г.)

Кукавица сад се чује,
куку, ку-ку!

Чујте људи њену бруку-
Њена подлост стави је на муку!

Где су јаја, где су птићи,
ружни мали Кукавчићи?!

Летела је тамо-амо,
свуд по шуми, где је хтела,
и у неко, туђе, гнездо
једно јаје она снела!

Потурила децу своју,
да их друга мати пази,
и кућу је тако туђу
сваку хтела да погази!

А ни деца нису боља,
прождрљива, јача, већа-
јадни тићи правих мама,
њима је то мука права,
казна тешка и несрећа!

Доле падну са дрвета,
Лажни брат их гурне лако,
Он је већи, јачи и њему
је лепше тако.

Е, сад кукај целог дана,
немаш појма шта се збива,
кукавице срам те било,
за кукање ти си крива!

II

(5.6.2010.г.)

Кукаш опет,
зар кукања није доста?!

Истина је да си кварна,
да си глупа, а и проста!

Шта се правиш,
к'о да не знаш шта је било?!
Деца су ти код туђинке,
сад их чува њено крило!
Џаба вика и галама, 
кукавице,
сад си сама!

Љиљана-Љиља
Татомировић, 

У Планиници,
на Равној Гори


Постављено 03.4.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta