"Srbija Jača" - Legitimacija predlagača formiranja stranke


Легитимација предлагача, Драгољуба Татомировића


Аутор ® 24/03 и ® 20/97 «Проналазаштво» Београд
Др Драгољуб Татомировић, доктор права-криминолог и криминалиста
-Кабинет за графологију и профајлерство
и А.Г.А. Криминалистичка школа Београд-
Нехруова 131, 11070  Нови Београд, Република Србија
Тел./Факс +381 11 3175-371; Моб.тел. 063-374-954
www.krimskola.co.nr; E-mail: Krimskola@ptt.yu
 Број  690/08, Дана 12.7.2008.г..

 Б е о г р а д



Предмет: РЕФЕРЕНЦЕ  ОСНИВАЧА ШКОЛЕ -  изводи

Ономе коме се презентира, поштовање!

Школу је основао Драгољуб Татомировић, р. 1948.г. који је до јуна 1990.г. радио у РСУП Србије у Криминалистичкој служби-Руководилац Групе за сузбијање кријумчарења и фалсификата. Дипломирао је на Вишој школи унутрашњих послова у Земуну, Факултету безбедности у Скопљу и промовисан 27.4.2000.г.  у доктора права на Међународном универзитету у САД са тезом «Злоупотреба државне власти у Југославији ради очувања политичких контроле у држави» . 
Пензионисан у 42.г. живота, на сопствени захтев, због неслагања са начином рада и организацијом послова приликом преузимања послова од органа полиције на Косову и Метохији, 1990.г. у време док је српским РСУП руководио Радмило Богдановић.  Написао једини полицијски уџбеник за сузбијање кријумчарења и фалсификата од 1944 до данас који се и даље користи за обуку полицајаца у Србији, написао већи број стручних радова и анализа, написао више од 10 стручних књига првенствено за потребе обуке у приватној криминалистичкој школи коју је основао 1990.г., као и јединствен уџбеник за обуку графолога-профајлера «Рукопис-слика душе».

Школа је прва и једина оваква школа у бившој СФРЈ и садашњој Србији.
Поред обуке која је приказана у стандардном каталогу услуга  кроз коју је прошло више од 900 кандидата,  израђен је већи број Елабората за обезбеђење правних и физичких лица,  реализован је велики број специјалних програма за стварање унутрашњих Обавештајних служби у великим привредним системима, као помоћ Службама обезбеђења и Унутрашњој контроли.

У оквиру делатности школе реализовано је и:

-          Предавања за раднике, у циљу обуке за успешнији рад са наркоманима и лицима која су на путу да уђу у криминалне послове,  запослене у Социјалним службама за  подручје Града Београда (85 слушалаца):
-          Предавања за школску омладину у основним и средњим школама на подручју Општине Земун  (23 школе) у вези злоупотребе опојних дрога и превентивне заштите са криминалистичког аспекта;
-          Предавање о социјалном и криминалном аспекту  кријумчарења и злоупотребе опојних дрога за студенте Универзитета у  Крагујевцу (450 слушалаца),
-          Предавање  о  препознавању  наркомана  и  спречавању  злоупотреба  опојних  дрога у  спорту, за студенте Спортске академије у Београду (150 слушалаца)       

Оснивач школе је  анализирао стање односа државних органа према грађанима у Србији и 1996.г. је издата књига-студија «Полиција и ми»  која је постигла врло добре резултате јер је објављена у наставцима у неколико значајних дневних новина у Србији.

У току 1998.г. написана је анализа  стварања амбијента за размах криминала, који је у крајњем  резултирао оваквим безбедносним стањем у Србији, укључивши у то и убиство Председника Владе Републике Србије, Зорана Ђинђића. Ова  анализа  је  садржана  у  роману  
«Хеклером бушим повољно»( преведено на енглески) који је као друго издање штампан 2002.г.

У периоду после 1990. године, оснивач школе је написао  (1992.г.) књигу  «Шиптари – народ од кога треба учити»  која је била веома читана на подручју Косова и Метохије, међу Албанцима и Србима.

Аутор има веома богато искуство у комуникацији са  етничком заједницом Албанаца у Србији – у  Прешеву и Бујановцу већ више година раде Одељења А.Г.А. Криминалистичке школе у којем се Албанци, Роми, Срби и други оспособљавају за послове приватних детектива и агената обезбеђења – многи од њих су се запослили као криминалистички инспектори на Косову, или као агенти обезбеђења на Аеродрому Приштина или у приватним банкама на Косову и у Прешеву, а више њих је отворило Агенције за обезбеђење у Швајцарској.
Аутор има врло добре контакте са бившим полицајцима –Шиптарима  и захваљујући истим у сваком тренутку има изворне информације о дешавањима на К и М и у свако доба може  да ангажује потребан број екипа за обезбеђење људи и возила на подручју К и М, односно располаже несумњивим  ауторитетом за координацију са властима на К и М

Имајући све ово у виду школа се и  овом приликом препоручује за :

1.      Класичну обуку према каталогу који је школа издала;

2.      Специфична оспособљавања  појединих сегмената правних лица, невладиних или хуманитарних и међународних организација;

3.      Израда пројеката за организацију система за прикупљање података од значаја за рад хуманитарних или међународних организација, искључујући обавештајну делатност, мада је могућност организације обавештајне  делатности неспорна:

4.      Израда посебних анализа и прогноза заснованих на социолошким и криминолошким принципима;

5.      Оспособљавање  становништва за остваривање права у делокругу самоуправе на нивоу Општине,

6.      Формирање  органа за примену права из делокруга локалне самоуправе и обука припадника тих органа (локална полиција, локална комунална служба, правна помоћ у сегменту безбедности и сл.), посебно на подручјима настањеним мањинским етничким заједницама (Албанци, Муслимани, Власи) у Србији .

Наравно, школа је у могућности да испуни и друге, овде непоменуте, послове  по договору са тражиоцем услуга, као и да у кратком времену одређеном делатношћу покрије целу територију државе,  организује тимове за реализацију преузете обавезе и да за сваки преузети посао одговара на уобичајен начин.


Напомена: 
Обука графолога и профајлера је ексклузивна могућност на нивоу много ширем од Србије, боље рећи то је јединствена могућност на светском нивоу, будући да нигде у свету не постоји систем за обуку графолога  и та могућност је створена од јесени 2003. г.
                                                                                                       Оснивач школе
 Др Драгољуб Татомировић



Напомена:
На мом професионалном сајту www.krimskola.rs има података о мојој основној струци, а на блогу www.zlatnibilten.blogspot.com има подоста чланака којим се легитимишем у односу на укупна збивања у Србији и свету.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta