Plava svetla propasti!

Др Драгољуб Татомировић, 

Доктор права-криминолог и теозоф

16.02.2011.г.  (Свети Симеон и Ана)


Плава светла пропасти!

-Пропаст због привилегија-

Пре неколико дана у једном разговору са једним од новокомпонованих црногорских бизнисмена дознао сам да је стање, у целости, у Црној гори слично оном у Србији, «али да је оно у мало блажој форми, јер је Црна гора, доста мања од Србије!»

Данас, 16.02.2011. прегледајући руске информативне сајтове и руску штампу (која је много отворенија за праве информације од србијанских медија) уочио сам исправност тумачења црногорског бизнисменима о величини кризе у пропорцији са величином неке државе.
Русија је по броју становника већа од Србије за 20 пута а по територији за 200 пута. Сразмерно овим разликама стање у Русији је, у односу на Србију, теже на свим пољима, са већ изграђеним системом отпора за промене у самим законодавним и извршним органима власти.
Председник Русије, поред председничких послова, заједно са државним тужиоцем и шефом служби безбедности, непосредно мора да проверава да ли се неке од наређених антитерористичких мера спроводе!
То не ради неко из Министарства Унутрашњих послова, то у Русији мора да ради лично Председник државе!

Пре неколико месеци у Москви се догодила тиха побуна бољестојећег слоја становника, оних који поседују аутомобил, који су  својој немоћи да на било који начин утичу на смањење броја возила са «трепћућим светлима плаве боје»-светла приоритета у саобраћају, масовно купили дечје пластичне кофице плаве боје и ставили их на кровове својих аутомобила, ћутом исказујући протест на понашање власти која је издавала одобрења за постављање ових светала сваком ко је имао било какву функцију у власти, знао неког таквог или се определио да плати да буде на том списку привилегованих поседника «плавог светла».
Руске власти су на ово реаговале онако како се од ортодоксних комуниста и очекивало: милиција је кажњавала грађане са имитацијама плавог светла на крову својих аутомобила, а потом је само ишла поред колоне возила и сама је уклањала плаве пластичне кофице са њих. Комунисти су,  свима нама у Србији познатим манирима јер су и овде комунисти на власти, замерили грађанима што ометају јавне службе и друга лица која се баве пословима државног значаја, да без задржавања стигну тамо где су пошли и наравно указала је свим власницима «плавих светала», «да буду суздржанији у њиховом коришћењу»

У 2008.г. Јединствена Русија-владајућа странка Русије, коју је основао Владимир Путин, која има апсолутну већину за доношење закона, одбила је предлог  тог истог Владимира Путина, да се сви поклони државним службеницима ограниче на вредност  до 100 долара - Предлог није усвојен, поштени депутати, поштене партије, поштеног Владимира Путина, нису хтели да гласају за такав предлог!
Била је то очигледна порука Путину да спусти лопту и да не умишља да може да чини шта хоће. А, он је, замислите, атаковао на њихова права да примају мито! Он се није због тога осећао пониженим, није дао оставку на место председника те партије, није предузео ништа радикално, озидао је модерну зграду централе ФСБ (КГБ), понижење је гурнуо  под тепих и пробао да другим мерама ублажи опште незадовољство народа у односу на бирократију, и злопотребе те аждаје, која се у време од доласка Путина на власт увећала три пута.
Тако унакажен систем вредности затекао је Димитриј Медведев, када је постао Председник Русије - борио се сво ово време и ових дана је предложио измену кривичног и прекршајног законодавства у делу који се тиче корпупције - примања, давања, посредовања и омогућавања мита, тако што је нашао соломонско решење: примљена сума на име мита увећава се за 100 пута и таквом казном се кажњава онај који буде ухваћен у овом кривичном делу. Е, мој Димитрије, сине Митре, (ово у Србији има и један друкчији наставак, који ја избегавам, у име веровања да овом једином преосталом великом србском територијом-Расијом, управља савестан човек) па зар не видиш шта ти се догађа?
*У оквиру истих информација налази се податак да Медведев лично надзире железничке станице на које долазе путници, из муслиманских кавкаских покрајина, у Москву, и уверава се да се мере које је наложио пре око месец дана (после  погибије великог броја људи на аеродрому Домодедово у Москви), не спроводе, те је он(!!) морао да објашњава да полицајци морају и «да ходају», да обилазе, патролирају и буду виђени, а не да седе у станицама.
*О руским полицајцима: Један инспектор од некога одузео 8 грама кокаина, возећи се својим  колима ту количину нудио другом полицајцу - обојица су под истрагом. 
*Пре неколико дана: Пуковник полиције трговао дрогом. 
*Раније: Полицајци из Москве као телохранитељи криминалаца прате их по целој Русији па ће се, да би се то онемогућило, издавати полицијске легитимације на нивоу држава чланица Руске Федерације које ће важити само на подручју држава у којима су издате. Лично наредио Димитрије Медведев!
*У време великог пожара у Москви и око ње у 2010.г у гашењу је,  као копилот ватрогасног авиона, учествовао лично Владимир Путин, јер они којима је то посао нису сматрали да та ситуација захтева нека посебна ангажовања.
*Градоначелник Москве, Јуриј Лушков, у време пожара, спашавао је своју викендицу и пчелињак и потом отпутовао у иностранство.

*На интернету се налазе фотографије новог дворца на обали Црног Мора за који се наводи да припада Путину, лично, те да је плаћен више од милијарду евра. Наравно, такав подухват никако не иде без Срба, па се говори да су тај дворац пројектовали и изградили србски стручњаци - Србија је овеће село и у њему се све зна.
-Коментари испод оваквих чланака одишу бесом, очајем и иронијом читалаца-Руса, који су својеврсна опомена властима, када би оне имале очи и уши да виде и чују.
-Сада се, опет, на веома високом нивоу, расправља о ревизији списка оних који имају плава светла приоритета. Закон је небитна категорија!

У Србији је стање скоро идентично и у њој:
  1. Криминалци имају дозволе за ношење оружја, јер  су угрожени од других криминалаца, а то држава никако не сме да дозволи;
  2. Криминалце-заштићене сведоке обезбеђује нон-стоп полиција  без права да се меша у њихове, криминалне, бизнисе;
  3. Издају се пасоши Шиптарима који су рођени на Косову и тамо пребивају, за новац;
  4. Издају се пасоши преко реда, за новац;
  5. Учлањује се у масонерију, за новац;
  6. ТВ која је открила и документовала велику пљачку у Рударском басену «Колубара» бива стављена под сваку сумњу добронамерности;
  7. Овејани криминалци и убице, трговци органима људи, Срба-Шиптари, сматрају се невиним док се не донесе осуђујућа пресуда и са њима Борис Тадић хоће да разговара;
  8. Противници гејовске параде у Беогаду су у затвору више од три месеца, вероватно да не понове дело, јер ће парада бити организован и ове године;
  9. Власти толеришу постојање опозиционе странке у парламенту иако она нија била на изборима;
  10. Опозиција опет тражи да буде изабрана «на реч» јер нема никакав програм  промена нити има кадрове за те промене, а о томе прича, не формира Владу у сенци да би добила изборе и пре избора;
  11. На лични портал Бориса Тадића могу да иду само поруке хвале и дивљења;
  12. У листу Политика уз чланке у којима се помиње Ивица Дачић и његово аматерство за унутрашње послове, не могу да иду никакве критике на његов рад, док се похвале објављују у неограниченим количинама;
  13. Најављује се економско-финансијски колапс привреде, који изазива пропаст страних западних банака у Србији  у којима се налазе штедни улози грађана Србије од 5-6 милијарди евра, за које гарантује држава Србија, и грађани Србије настављају и даље да улажу у те, ускоро бивше, банке;
  14. Патријарх Српске Православне Цркве учествује у ка(р)толичким процесијама, не прави разлику између православног и католичког крста, каже да је разлика само у форми, из чега се може закључити да је и разлика између џамије и цркве само у форми, па од сада можемо градити џамије уместо цркава.
Сви људи су исти у погледу знања шта је добро а шта зло, сви људи су спремни на трпљење, лично и колективно, ако је оно изазвано оправданим разлогом, ако се зна циљ и ако у томе учествују сви. Србија је данас у стању да би људи радије учествовали у успостављању праведних односа него у стварању прилике да зараде неки новац - праведност ће створити прилику за зараду!
Тако је исто и у Русији, држави Срба, држави која се зова Расија, по Расима, Србима из Рашке, и у њој би људи да чине оно што и Срби из Србије.

Србији требају избори пре избора-треба јој странка, покрет, удружење, група која би оформила Владу у сенци, поставила министре, објаснила како ће и шта ће... и победила је пре избора. Такве странке нема-свака би још један мандат на реч!

Плава светла привилегија и приоритета, не само у саобраћају, већ уопште, уништиће обе Расије- 
Русију и Србију!

Када се пре 20 година, из прогонства, у Русију вратио познати руски дисидент Александар Зиновјев, тужно је констатовао «да је отишао из моћног СССР којег су уважавали а и плашили га се, а вратио се у земљу са народом спремним  да буде покорен. Русија није на коленима, она лежи на стомаку, до колена је велики пут али до исправљања са колена у усправно, није тешко».
Академик Зиновјев је, по свему судећи, направио тачан пресек-догоде ли се  неке масовније демонстрације у великим  руским градовима, Русија је у опасности да се поцепа по етничким шавовима и за дуго времена нестане са списка великих држава, да нестане последња велика србска држава која је још у једном великом комаду.
Ја волим нашу, србску, територију која се сада зове Расија – и стара Србија се звала  Расија и Рашка, ја волим нашу браћу Србе из Расије (Русије), који се сада називају и Русима, уместо, правилног, Расима, и ова моја констатација је израз моје туге што се стање у Расији креће у лошем смеру.

Стање у Србији је тешко, али је територија садашње Србије мала, са народом који зна да се самоорганизује на малим приватним поседима, Србија је држава малих власника земље, произвођача неопходног, на згодном је месту, преживеће, ојачаће, вратиће се они из иностранства и из великих градова на своју очевину и дедовину и она ће се повратити и прогледати, али са Расијом је ситуација много сложенија - огромна територија са малим бројем становника који не умеју да се организују за прозводњу неопходних намирница, она је територија ограничених пољопривредних могућности, она је земља у којој се кромпир назива посластицом!
Она није ни заштићена енергетском заштитом, и једину помоћ јој може пружити Србија, други неће и неће ни моћи (ближе: под насловом «Књиге» на овом сајту).

Овај чланак не третира и посебно судбину тзв. западне цивилизације - њој је судбина одређена и она значи њихов нестанак у садашњем облику организације, нестанак овако уређеног остатка света, мимо две србске државе, две Расије, који пролази кроз период трансформације, миграције, ојачавања и страдања... како је то и њима одређено, јер су се једни (Кина) удружили са Америком, а други заборавили да раде, па се већ генерацијама издржавју продајући нафту и гас... они ће упасти у проблеме одмах по слому Америке и ЕУ.
Оквирни рок им је 16.9. 2011.г. (Ближе под Група Срб-888 у «Шиптари као оружје Немачке и Америке), на овом сајту)

Мени је, такође, жао што нико од читалаца текстова на овом сајту, којих је сваким даном све више, не износи своје мишљење, предлоге, што стоји по страни - ако тако сви будемо чекали пашће нам кућа, па ћемо морати да је зидамо изнова уместо да је мало утегнемо, офарбамо, поправимо и користимо до неких бољих схватања, нас Срба.
Посебно је тужно што велики број читалаца из иностранства уопште не износи какво је стање у свету у којем су привремено, да нама овде буде јасније шта и како треба чинити.
Позивам вас све, да у рубрици испод сваког текста искажете оно што мислите.
Пружите прилику другима да коментаришу и ваше мишљење и ставове.
Не бојте се, Он је са нама! - обећао је, а Он никада не обмањује.

Др Драгољуб Татомировић

Постављено 16.02.2011.г.
  


1 comments:

Анониман,  18. март 2015. 12:50  

POSTOVANJE SVIM ISKRENIM POSTOVAOCIMA VASIH CLANAKA I UPOSORENJA, ONIM SLOBODOUMNIM I OTVORENIM SRCIMA I DUSAMA KOJE JOS MOGU DA OSETE,MISLE, VOLE I RAZLUCUJU O TOME STA JE DOBRO A STA NE, IZNOSIM SVOJ KOMENTAR...OVO ME SVE PODSECA NA VREME II SVETSKOG RATA KADA SU OGROMNE MASE SRBA VODILI NA STRELJANJE-NEKOLICINA USTASA, A ONI KAO JAGNJAD CUTKE ISLI ISPRED NJIH MISLECI DA IH NECE SVE POBITI, MESTO DA SU JURNULI NA NJIH , POKUSALI PROBOJ, NEKO BI I PREZIVEO, A I NJIH ZLOTVORA BI BILO MANJE....SIGURNO....SLICNA SITUACIJA MI I DANAS DOK NAM SE KUCA I MI KAO DOMACINI TE KUCE RUSIMO, CUTIMO, TRPIMO,SVE MISLECI NECE NAS, ..USPAVANI U SVOM BUNILU,NISTAVILU I BRIGAMA, NEMOCNI DA SE POMERIMO A SVESNI, MISLENI, ALI NEMOCNI...GDE NESTADDE TAKO JEDIN STVEN BORILACKI DUH SRRBA...KRAJNJE JE VREME DA SE TRGNEMO, PRIDIGNEMO I ODLUCIMO...STA CEMO, GDE CEMO/...A SELA NAS CEKAJU, NASA SELA, NASA ZEMLJA, NASE SUME, VAPE ZA NAMA...KRAJNJE JE VREME DA CUJEMO NJIHOV ZOV DOK JOS IMA VREMENA...TA NASA ZEMLJA JE NASA SVETINJA, NAS SPAS...POHRLIMO JOJ U SUSRET RASIRENIH RUKU KAO STO I ONA NAS CEKA RASIRENIH RUKU DA NAS PRIMI IAKO SMO JE TAKO BEZDUSNO OSTAVILI I OTOSLI ZA TOBOZ BOLJIM ZIVOTOM U GRADU KOJI JE SAMO JOS JEDAN OD VELIKIH PRIVIDA..BRACO SRBI VRATITE SE KORENIMA, DA NE BISMO BILI ISCUPANI KAO KOROV...POZDRAV B.BATAR......NAPOMENA /MOJ OTAC JE PREZIVELI LOGORAS JASENOVCA OSETIO JE SVA STRADANJA RATA ALI JE U DUSI OSTAO JEDAN VELIKI COVEK PUN VRLINA DOBROTE I LJUBAVI PREMA SVVIM LJUDIMA ,.POZDRAV SVIMA, S VEROM I NADOM U BOGA ZIVOGA ISUSA HRISTA....

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta