Gde se dede Zumbul Aga?


Где се деде Зумбул Ага?
-Као да је у земљу пропао-__________________________


Одмах по заседању на трон цара Лазара, 2012.г., написао сам наслов о томе који је засео, назвао сам га Зумбул Агом, све се молећи да он не буде као тај описани ага. 


Зумбул Аги истиче мандат 31.5.2017.г., али се он негде деде, као да у земљу пропаде, а био на трону целих пет година! 

Нема га да заокружи и објасни своје аговање, нема га да нам објасни ни шта чини ових дана док се врше припреме да на трон седне један који се свих ових година представљао хирургом, а када је ОЗНА прелистала његов досије утврђено је да је само приучени болничар.... да је много болеснка припремано и чакало да он започне са оперисањем, али се то није догађало. 


Ја нисам никакав пророк, али ето догађа се да се почесто, да не кажем увек, моје прогнозе остваре. 


На моју жалост као грађанина ове намучене државе и на радост коју сваки прогнозер осети када се догоди оно што је прогнозирао.
 


Помало ми је мука од Зумбул Ага, лажних хирурга, поштених комуниста умешаних у криминал, од оних који се прихватају места Државних Секретара, а немају појма о било чему другом осим о својим интересима, мука ми је и када пратећи шта се догађа по нашим амбасадама уочим како некако систематично умире особље наших амабасада, амбасадори упорно имају саобраћајне незгоде, све док не погину.

Помало ме је и страх од студентстких демонстрација, којим се у најави спрема придруживање и оних који нису студенти, све се плашећи да се неко не забифрави па изда наредбу да се ситуација разреши силом, уместо Правдом и Истином.

Пазите се ви који олако седате на трон цара Лазара, шта и како чините! И највећи резервоар почне да прелива од капања малих капљица у њега - видите како сте га пунили и чиме па се томе и прилагођавајте.

А то што не почињете да владате - па нико вам не брани, владајте, шта чекате?!


Д. Татомировић
Постављено 11.5.2017.г.у 15,15 ч.

__________________________

Зумбул Ага


-Харем Србија-


У оквиру државног турског пројекта припрема за обнову Турске Империје, код нас се већ дуже времена приказује телевизијска серија «Сулејман Величанствени», у којој се као један од главних чувара реда и мира у Царском Харему, појављује Зумбул Ага, лојални, плашљиви, сналажљиви и грамзиви евнух, са којим су у добрим односима све султанове жене и сва послуга – трпе евнуха, подмићују га кесама дуката, а он у исто време свима на услузи – султанијама, послузи, султану, шефу обезбеђења и нико га не цени више од пуког гласоноше и преносника дворских интрига.
Повремено га шеф царевог обезбеђења хвата за гушу тражећи од њега неку информацију коју је сакрио за кесу дуката….. он је лик из цареве близине којег ама баш нико не узима за озбиљно.
Али, Царев Харем ради – отимају се султаније о првенство код султана, рађају се наследници, трују се и боду ножевима, претуку понеку…. Чарају им, прогнозирају судбину…

У нашем грађанском законодавству којим су уређена питања брака, као оправдан разлог за поништење брака је и немоћ младожење да испуњава своје брачне дужности – сексулане дужности мужа у односу на жену.
Докаже ли се то, брак се поништава и као да није ни постојао. 
Остало неиспуњавање брачних обавеза је разлог за развод брака, када остаје трајна забележба о ступању у брак и разводу.

Ако се догоди да је склопљен брак између здраве жене и полно немоћног мушкарца, та ситауација се може разрешити на више начина, као:

-Поништај брака;
-Споразумом да се трпи умешаност другог мушкарца који би обављао оне улоге које немоћни младожења не може да обавља;
-Споразумни развод уз пристанак да се не наводе прави разлози већ да се инсистира на «неслагању нарави».

Недавни изборни земљотрес у Србији, која се претворила у већ остарели харем са остарелим младожењама из чијих се веза  опет очекују рађање деце, ради обнове становништва и наставка живота нације, учинио је да се младожења додворује скоро свима како би пристали на ћутање, сарадњу, наизглед и на уважавање, односно на претварање да се ради о сарадњи која причињава и задовољство. Овакво заваравање се назива и кохабитација и најчешће се примењује у политици.
______________________

Кохабитација је појам који се односи на договор две особе које нису у сродничким односима да живе заједно, често као део емотивне или сексуалне везе. У политици, стање власти до кога долази када председник и премијер нису из исте политичке странке или опције. Кохабитација може допринети политичкој стабилности и контроли само уколико две стране сарађују, а често може бити узрок политичких тензија нарочито у друштвима у кризи.
________________________________

Новоизабрани председник Србије иако по свему султан, договором остатка харема, никако неће моћи да буде у улози султана – њему су већ наменили улогу Зумбул Аге – гледаће га и трпети, али га неће уважавати нити ће му бити дозвољено више од онога што одлуче султаније и послуга. Наш султан у лику Зумбул Аге ће, наравно, маштати о начинима спровођења и својих жеља, али ће се на крају правити задовољним што испуњава жеље харемског персонала. 
Не буде ли тако, увек се може појавити неки шеф обезбеђења који би га придавио, припретио, опоменуо и у крајњем могао да учини и много горе ствари – шеф обезбеђења је увек несумњив, он истражује, сви осим њега су увек (њему) сумњиви...

Значи, из кохабитације нема плодова – нема деце, нема сарадње, нема љубави, нема напретка државе, па је свако уздање у резултат таквих односа само самохрабрење онога који зна да је осуђен на улогу Зумбул Аге.

Зумбул Ага моли султаније и харемску послугу да буду добри, клања се шефу обезбеђења, пузи пред султаном, диви се шефу обезбеђења и истовремено нижу послугу којој је шеф малтретира, уцењује и кажњава....., стављајући им на знање свој ранг и своје звање.

Ако наш новоизабрани председник пристане на ову улогу – харем ће се полако растурити, султаније ће се међусобно свађати и оговарати, а он, будући да је пристао на улогу онога који ниједну своју важну жељу не може да оствари, задовољаваће се тиме што ће нижа послуга у ситним коцкарским играма намерно од њега губити, да би га одобровољили – све у осами кунући своју судбину, да иако султан, буде  редар у харему, у којој је и послуга султанових љубавница и жена више цењена од њега.

Зумбул Ага не може бити султан – евнух не може општити са женама на начин који уноси ред и мир међу њима. Ако је султан са особинама Зумбул Аге, он и није султан – он је Зумбул Ага!

Харем-Србија се сређује, кречи, намешта, мења се послуга, стижу и султаније, стижу нови шефови обезбеђења султана, али султана са особинама Зумбул Аге нико не може учинити султаном. После расула харема, распе се и растури и султанат, империја, царевина, краљевина, република........

Дај Боже, да наш председник не буде у улози Зумбул Аге!

Бог са нама – пристани Боже!

Драгољуб
Постављено 26.5.2012.г.  у 22 часа

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta