Mitrovdan!


Митровдан!

-Умивање гасом-

Веза:

Извод из наслова "Дрхте Војводе мамонске!"
«Наравно, не долази Владимир сваки дан у Србију – дошао када су се стекли услови да обележи оно што му је дато у надлежност, он ће имати и разговоре у четири ока са овом тројицом који би да га забуне доделом одликовања, причом, причом да је њихова партија и даље комунистичка, причом како су они били десна рука комунистима док су се звали радикалима -нисам никакав пророк, али рачунам да ће то «у четири ока» бити најбрже  видљиво у Србији!»


Наш стари народни календар је непогрешиво одредио све што се тиче државе и народа, хајдука и разбојника, војске и полиције, краљева и просјака....... па је опште познато да се хајдуци, без обзира колико им је година била успешна, на Митровдан 26. октобра односно по новом календар 8.11., растану пошто поделе плен и сачине договор за следећу годину, када се обнови заклињање на ћутање које је уједно значило и продужење хајдучког живота.

0 коментара:

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta