Lečenje magnezijum-hloridom i zeolitom


Магнезијум-хлорид као лек! 

Други део наслова: Зеолит као лек или отров!


Захваљујући 
др Мирјани Стојановић, научнику из Института за нуклеарне и друге минералне сировине у Београду, која ми је проследила текст који се односи на лечење Магнезијум-хлоридом, у прилици сам да читаоцима «Златног Билтена» понудим још једну информацију о начинима лечења из делокруга тзв. Алтернативне медицине - определио сам се да га овде поставим, имајући у виду да се већ сада поставља питање сврсисходности употребе најразличитијих лекова који су резултат трке фармацеутске индустрије за профитом.

Захваљујем др Стојановић на сарадњи 
са «Златним Билтеном!!

Драгољуб

Постављено 3.12.2012.г. у 13,00 ч.
_____________________________________
Овај чланак је написао свештеник, отац Jahn Schorr
професор физике и биологије. 
   
«Када сам имао 61 годину, скоро сам остао парализован, а то је било пре 12 година. Пре него што сам започео лечење магнезијум хлоридом, јаки бол ме је пробадао у леђима, што је билопрема речима лекара, неизлечиво. Кад сам ујутро устао, осетио сам јаке болове у кичми. Живац (Ишијадикус) је проузроковао болове. Тешко сам се кретао, морао сам све да радим седећи. 
То је трајало око годину дана. Бол је постајао толико озбиљан да сам морао отказати сва путовања. Једнога дана сам се вратио у град Флореанаполис (Бразил) и потражио новог специјалисту који ће ми помоћи. После радиографије су ми рекли да су моји пршљенови у тешком стању јаке декалцификације. Није ми било помоћи. На крају сам имао велике муке с боловима, било да сам седео, стајао, лежао... 
Након свега тога сам се запитао: Шта је ТО што могу учинити? За традиционалну медицину сам био изгубљен случај, тако да ми је преостала само Божја помоћ. Молио сам БОГА за неко решење. Затим се десило да су ме кроз неколико дана носили у Порто Алегро (Бразил). Тамо сам се упознао с оцем Хуарезом, који ме је уверио да је лечење мог проблема врло једноставно. Рекао ми је да за ТО морам узети Магнезијум хлорид

Он ми је показао медицинску књигу оца Поига, шпанског свештеника и славног биолога који је открио лековиту моћ магнезијум хлорида, стекавши искуство у оквиру своје духовне заједнице. 
У то време је његова мајка имала тешку артрозу – последњи ступањ. Отац Хуарез ми је рекао: „Ако узмеш ту со, нећеш умрети, осим ако сам себи не прострелиш метак кроз главу или ако можда доживиш неку несрећу.“ 
______________________________________________

О Зеолиту
Љубазношћу и добром вољом експерта за минералне сировине, др Мирјане Стојановић из Института за нуклеране и друге сировине из Београда, у прилици сам да читаоцима мојих блогова ставим на располагање стручно објашњење поводом и бајковитих прича о зеолиту - и сам сам добио на поклон једну теглу тог прашкастог минерала и одмах по добијању ове информације садржане у објашњењу др Стојановић престао са било каквом употребом. Прочитајте све ово пажљиво па се определите!


Хвала др Мирјани Стојановић!


Ваш, Србија Драгољуб Татомировић Постављено 9.4.7527/2018.г. у 17,35 ч.
_______________________________________



ЗЕОЛИТ -  ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ

Афера „афлатоксин“ у млеку, 2013.године, лансирала је зеолит у сам врх популарности. Трговци су трљали руке а  народ је фанатично  куповао зеолит и за хуману употребу  по нереалним ценама са препорукама произвођача  у духу фармацеутске мафије.

Зеолит се одмах препознао као  магичан минерал који може све. Чињеница да је у току афере   држава за неколико месеци четири пута мењала  дозвољени ниво ове опасне супстанце у млеку због различитих притисака, не иде у прилог ефикасности зеолита.

Сведоци смо велике понуде зеолита  за људску употребу, као додатак сточној храни и као додатак земљишту.  Како је уређена ова област у Србији?

Шира јавност не зна да постоји преко 50 врста природних  зеолита од којих су неки токсични као што је ерионит (налази се у траговима у лежишту зеолита код Косовске Каменице) .

Из института где радим, указивали смо на неопходност  испитивања квалитета зеолита, односно   да се донесе правилник који ће регулисти ову област. Нажалост он још није донешен.

Наша постојећа законска регулатива која се односи   на регистрацију зеолита  у хумане сврхе као  дијететског суплемента у сврху  издавања дозволе, прописује микробиолошку анализу, садржај радионуклида и тешких метала уз услов да се производња одвија у хигијенско техничким условима и да фирма има ХАЦЦП акредитацију. Нажалост,  не ради се рендгенска анализа као крунска  потврда о ком минералу се ради.

Углавном зеолити који су на тржишту садрже и преко 10% кварца који је штетан за људски организам. У Србији није урађена ниједна клиничка студија о ефикасности зеолита на људско здравље. Пресудна анализа код одређивања квалитета зеолита је минералошки састав (X-Ray метода) и утврђивање садржаја основног минерала зеолита, клиноптилолита и детектовање споредних минерала.

У оквиру Правилника о квалитету хране за животиње ("Сл. гласник РС", 25/2015), дефинисан је садржај клиноприлолита (80-85% у зависности од порекла) са назнаком да не сме да сарджи кварц. По овој регулативи можете као суплемент, регистровати било који минерал као зеолит...чак размишљам да то урадим да докажем озбиљан пропуст у регистрацији са несагледивим последицама на људско здравље.

Значи у зеолиту као додатак сточној храни несме да буде присутан кварц а код зеолита за хуману употребу се и не  прописује. Зеолит се препоручује за  побољшање имунитета, неутрализцију  слободних радикала, бољи  метаболизам, снижавање шећера, отклања гастритис, снижава крвни притисак... тако се рекламира зеолит.
 На тржишту постоје зеолити са укусом малине, јагоде, наранџе, свемогућ, без икакве етикете и доказа о пореклу и квалитету  робе. Уверите се сами - тражите декларацију.

Бајковите препоруке лековитости зеолита који лечи све је мамац за лаковерне. Све што се превише рекламира је обрнуто пропорционално ефикасности. Анализом тржишта сам дошла до закључка да се поједиини препарати на бази зеолита за људску употребу  продају и до више стотина  евра/килограм. Микронизиран зеолит у производњи кошта око 20 дин/килограму...изведите закључак сами.

Значи, веома обазриво са зеолитом за људску употребу. Ја га лично користим када имам стомачних проблема и ту је делотворан, никако за дужу употребу. Имам прилике да  га анaлизирам и ту је моја предност у односу на друге потрошаче. Природни зеолит може да веже токсине али и све друге корисне компонете у организму (витамине, минерале) – није селективан.

Слична превара је сода бикарбона без алуминијума - који никада није ни могао да доспе  у њу; или паста за зубе са додатком калцијума, а основна сировина је калцијум карбонат (креда)... има пуно митова на ту тему...

Зашто је профит надјачао струку и науку?
Једноставно, и наука има своју „мафију“ спремну да због профита пласира  податке неутемељене у научним доказима. Када се томе додају мешетари  и надрилекари који су преплавили тржиште, научници су у немоћи да пробију медијску баријеру.

Иако Србија има лежишта зеолита, углавном се увози.   Не постоје правилници који регулишу промет, увоз, не постоји инспекцијски надзор. Морам напоменути да не постоји ни јединствени тарифни број, односно ознака за увоз зеолита. Тако да се зеолит увози као уметнички камен, као грађевински камен, агрегат за путеве итд. Контрола на нашем тржишту уопште не постоји. Зеолит увежен као агрегат за путева може лако да заврши као свемоћан лек за људску употребу. Тренутно, Србија годишње користи до 10.000 тона зеолита. Готово цела ова количина долази из увоза.  Резерве наших зеолитских лежишта (Златокоп – Врањска бања, Игрош, Јабланица, Беочин, Топоница и Сланци), процењују се на више милиона тона. Нажалост, због лоше приватизације неких рудника, нерешених својинских права и инертности државе, зеолит се углавном увози. Закључак-Тржиште зеолита је у Србији потпуно неуређено.

Зеолит, провереног квалитета, има добра својства у различитим гранама привреде.

Утемењених испитивања и научних доказа има на пољу сточарства, воћарства, ратарства, виноградарства,  у области пречишћавања отпадних вода, ремедијацији контаминираних земљишта, у грађевинарству.

Доминантна примена зеолита је у средствима за сушење, као и у безфосфатним детерџентима за омекшавање воде.

Ево од неких  стручно и научно утемењених примена зеолита:

УПОТРЕБА У СТОЧАРСТВУ :

Зеолити се користе у премиксима хране за стоку и живину, у циљу повећања прираста и продуктивности, смањења оболевања и адсорпцији микотоксина. Утврђено је да додавање 0,2-0,5% клиноптилолита у храну за говеда, овце, свиње и живину, у већини случајева доводи до повећања њихове масе за 3-5%.

Међутим у акцидентним ситуацијама, као што је била 2013. год, са алармантним количинама микотоксина у млеку, зеолит у препорученим дозама, није могао да допринесе решавању  проблема, већ је било потребно употребити други минерал, селективнији на микотоксине (бентонит). О томе смо обавестили надлежно министарство – наравно без реакције, и зато се границе микотоксина прилагођавају по потреби, што није решење, јер проблем остаје.

Потврђено је да зеолит елиминише појаве дијареја код животиња; Побољшава амбијенталне услове у сточарским фармама због високог афинитета према амонијаку. Штити сточну храну од буђи и плесни у силажним објектима; Захваљујући елиминацији микотоксина штити зрнасте производе од инсеката, штеточина итд;

ПРИМЕНА У ПОВРТАРСТВУ;

Као додатак  земљишту побољшава структуру и доприноси повећању плодности а самим тим и приносу пољопривредних култура. Квалитет је и овде битан (садржај клиноптилолита), јер од тога зависи ефикасност али садржај кварца није ограничавајући фактор, с обзиром да се он природно налази у земљишту и не штети биљкама.

Повећавају пропустљивост тла и способност задржавања влаге, везују токсичне тешке метале (Pb, Cd,Hg i dr.) и тиме спречавају њихов улазак у биљке, фиксирају лакорастворљива ђубрива смањујући њихово испирање из земљишта итд.

Зеолити имају две идеалне особине: адсорбција нутритивних елемената (N, P i K) и способност ретенције, да их поступно и лагано отпуштају према потреби биљака.

Позитиван ефекат зеолита је регистрован код кромпира (захваљујући Mg), шаргарепе (захваљујући Ka, Mg, Fe), плавог парадајза, роткве итд; При расађивању поврћа, садњи воћа и заштити биљака користе се ситнија зрна зеолитског комплекса од 0,1 – 0,2mm; Знатно доприноси већој аерацији земље; Спречава развој гљивичних болести у затвореном и отвореном простору; Посебна корисна својства у повртарству има код сетве у промени структуре земљишта; Термичка својства (порозност до 40%) помажу у заштити биљака од нижих температура;

У пластеницима  се додаје 40 килограма зеолита на 250 литара супстрата – зеолит је природан минерал чијом применом се избегава примена хемије чиме се даје  доприноси органској производњи.

ПРИМЕНА У ВОЋАРСТВУ И ВИНОГРАДАРСТВУ

Зеолитски минерални комплекс ствара изванредне услове за развој кореновог система биљака; Доприноси заштити младих воћака и винограда од мраза и оштећења услед суше; Минерални комплекс зеолита, дијатомита и каолина изванредно штити биљке од ожеготина, пламењаче и монилије; Поправља водо-ваздушни режим и структуру земљишта; Има термичку функцију у заштити корена, стабла и листа;
задржава влагу 3-4 пута дуже него обична земља захваљујући својој шупљикавој структури-вода у зимском периоду у порама зеолита не замрзава се код снижавања температуре и до -20°C, што омогућава отпорност осетљивих биљака на мраз.  
Због своје карактеристике да дуже задржава воду у земљишту, смањује ризик од стреса биљних врста проузрокованих сушом. На тај начин се спречава испирање воде у дубље хоризонте, а биљка може дуже издржати без кише или наводњавања.

Методе запрашивања механизованим путем дају изваредне резултате код заштите купина, малина, јагода и другог јагодичастог воћа;
Код нових засада додаје се од 0,2-1кг по  јами.

Предлажу се два начина примене зеолита код чувања поврћа, воћа и прехрамбених призвода. Први - засипање, запрашивање поврћа и воћа зеолитима или њихово додавање у пропустљивим амбалажама. Други начин је да се зеолити уводе као пунитељи у материјале за паковање и амбалажу
Зеолит повољно утиче на микроклиму складиштених просторија, тако што снижава влажност ваздуха и ублажава температурна колебања.

УПОТРЕБА У РАТАРСТВУ

Користи се као мелиорант за повећање плодности у количинама 0,8 – 2 t/ha/год; Може да се уноси заједно са стајским или минералним ђубривима; Пролонгира дејство ђубрива у земљишту; Елиминише честа прехрањивања у процесу вегетације биљке; Укрупњавају се глиновити агрегати и повећава водо-ваздушни фактор (пропустљивост); Повећава адсорциону способност лаких песковитих земљишта; Крупнија зрна Зеолитског комплекса 0,2-0,4 mm, првенствено се користе у мелиоративне сврхе код припреме земљишта; Сви Зеолитски минерали поправљају водо-ваздушни режим земљишта. Додаје се у земљиште механизованим путем уз примарно ђубриво.

ПРИМЕНА У ХОРТИКУЛТУРИ
Зеолит се веома добро показао и код гајења лековитог и украсног биља. Може се мешати са земљом, самим супстратима или супстратним смешама, компостом и сл., и то 10-20% у односу на укупну количину наведених материјала.
Дозе и начин примене  зеолита зависи од врсте културе и  типа земљишта. Пре употребе треба се консултовати са стручњаком.

Др Мирјана Стојановић, научни саветник
, 9.04.2018.

2 comments:

Милорад Маринковић 9. април 2018. 19:38  

,,Ја га лично користим када имам стомачних проблема и ту је делотворан, никако за дужу употребу''. И ЈА.---А поред тога потапам воће и поврће кад купим на пијаци и понекад у малом гутљају кад имам горушицу-помаже .Хвала на саветима и за поставку вама Г. Татомировићу.

Dusan Nadrljanski 28. јануар 2019. 16:29  

Koristim ga za stomacne probleme,gorusicu,proliv,nedefinisane bolove u crevima,sve tegobe vrlo brzo prestaju.Preko sest godina ga koristim,po potrebi i vrlo sam zadovoljan.Nisam radio nikakve naucne .laboratorijske ili slicne amalize u vezi delovanja Zeolita,jednostavno ga koristim i vrlo sam zadovoljan.Kupujem ga u biospajzu,kilogram za ljudsku upotrebu je oko tri evra,dakle,vrlo je jeftin,a bas nesto ne srecem reklamiranje po medijima,sto smatram kao pozitivno,jer ne probija na trziste se reklamom,nego
efikasnoscu,mnogi nikada nisu ni culi za Zeolit a kamo li trosili enormne sume na njega,gutaju ogromne kolicine nekakvih gastro tableta,a sve se to jeftino i mnogo efikasnije resava Zeolitom.To je moje iskustvo ukratko,hvala na strpljenju. Dusan

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta