Zasto americka baza u Australiji?



Зашто нове америчке војне


 базе у Аустралији?


-Шта они отуда надгледају и ко њих надгледа-

                    
                                                                                                                                                                                            



Цитат  и знак на слици је 
из «Сегодне»-преуредио ДТ.:

«Америчка база у Аустралији - то је само један
елемент санитарног кордона, којим покушавају да изолују Кину од излаза на отворено море. 
У овом случају, оружани сукоб је непотребан, јер се успева се у намери економског слабљења Кине, због трошкова који ће за њу проистећи због присуства америчке војске у региону њених интереса.» 


Озбиљни руски Аналитичко-информативни магазин «Сегодна» (Сегодниа.ру) доноси обиман аналитички чланак о измештању дела војне силе Америке у Аустралију – читаоци «Златног Билтена» су имали прилику да још 17.11.2011.г. читају чланак о активностима србске Групе «Србих-888» која се сместила на погодно место ради осматрања и других активности којим се та Група бави и вероватно је да јој ни ова америчка «изненадна» померања неће промаћи!

Они су обавестили да су стигли у њихову базу – можда су на ову базу и мислили!

Уз обиље констатација економске природе, у тој анализи руског магазина недостаје једна од веома важних, да не кажем најважнијих елемената - нема сагледавања глобалног, иако се читалац затрпава подацима који би то глобално схватање требали да аргументују - нема сагледавања чињенице: Ко је власник Америке, ко је власник Аустралије, ко, заправо, управља светом, (ја "Сегодну" разумем јер она би да остане недоречено да Русија у том управљању светом не учествује), шта је у свему томе улога Америке са придруженим чланицама војне организације НАТО-а...., а без тог читалац има малу корист од читања оваквих детаљних анализа!

Правно гледано, Америка је добила независност, од Велике Британије, у мери једне ваљане аутономије без права да се добијена земља на коришћење књижи као своје власништво, продаје, предаје и на други начин јој се умањује вредност - управљачка америчка номенклатура је масонске врсте и она зна у сваком тренутку ко јој је газда!

Аустралија - исто као и Америка!  Британски посед.

Браћа Руси су заборавили шта значи приватна својина, јер је они немају од како су се Срби повукли у своју матичну базу, у садашњу Србију.
Руси су увек радили на нечијој земљи - на царевој, кнежевој, комунистичкој.... сада им се нуди да на њој раде - никако да постану власници(!), имали/имају  мале куће са нешто окућнице и код њих је геном власништва закржљао, па они о власничком осећају не могу да расправљају, јер га не разумеју, јер га никада нису ни доживели, па су по овом, и многим другим питањима, у позицији из приче мога стрица Миладина, која гласи:

Млади Циганин им прича
«Како је лепа врућа лепиња са медом»,
а на питање како он то зна, одговори
«Видео мој тата како је једе један 
господин, на вашару у Шапцу!»

 Власник земље, Србин - нпр., слободан је да са њом чини шта му је воља уз неопходна ограничења која му намећу околни власници земље, и извесни друштвени обичаји и прописи - и ништа више!

Србин  се на својој земљи закућио, уствари он је одувек на свом поседу наслеђеном од предака или га је он оформио, куповином, када је опет онакав власник као и онај који је на дедовини.
Имајући овај осећај власништва изграђен на поседовању над оволиким - малим - територијама, лакше је разумети власника огромних територија – целих континената- Британску Краљицу, која распоређује раднике (Аутомобилска индустрија, челичане) и чуваре своје имовине (НАТО војска), која купујуе оно што јој треба од других држава (нафтна поља од Русије), плодна поља у Индији за развој производње салата и других потрепштина – али све гледано глобално, значи на велико!

Муку муче браћа Руси који никада нису били поседници земље, као и градски аналитичари - Срби, беземљаши, да проникну у тајну нових размештаја америчких база, па и питање «Чему сада америчке базе у Аустралији?!»

Да су браћа Руси, и ови беземљаши Срби, бар некада имали свој бостан (узгајање лубеница и диња), они би знали да се на великој парцели прави више чуварских кућица за само једног чувара! Чувар може да борави и спава у свакој од њих у зависности од процене са које стране му је бостан угрожен, где прво изгреје сунце, где сунце прво зађе.... и прављењем више кућица, за једног чувара, ствара се утисак веће обезбеђености, па тај утисак и страх и чува бостан!

Тако и Американци: Граде безброј база са малим бројем војника, које стално премештају из једне у другу стварајући утисак да је све под великом силом и надзором!

Сада су породице Владара Света, оне  које се баве салатом, одлучиле да напусте затровано земљиште у Европи - да је оставе да се земља мало прочисти и одмори од интезивне производње у коју се већ много улаже и да салатарску производњу преселе у Индију, у којој је земљиште чисто, клима погодна, радна снага јефтина - јер профит се гледа!

Аустралија им дође као истурена караула са које се надгледају јужне обале Кине и Русије – са друге, њихове леве стране, гледано са тла Аустралије, је њихова Европа и они су уракљили и Русију и Кину и све ово што се налази у тој ракљи, а то значи већи део света. Јефтино, лако, ефикасно! Са мало војника и нешто пловних објеката.

Војни стручњаци Русије ово схватају и зато оволика бука око пуштања у рад радара «Вороњеж-ДМ (ваљда Димитриј Медведев)» у Калињградској области, као да он до сада није радио и као да је то нека специјална новост!

Али, у питању су ресурси, односно власништво над ресурсима! Да је Русија самостални власник својих природних богатстава она би се и могла понашати као власник, али није, многе стране нафтне компаније су сувласници или власници одређених нафтних поља, и свега другог што се везује за такво власништво.
Да је она, Русија, једини продавац нафте која се вади у Русији, она би имала довољно новца за своју војску и народ - овако, оно што има, мора да распореди како зна и уме.
И да се и храбри и самохрабри, како је у позицији да брани и одбрани своје интересе – и би, да је Русија власник својих богатстава и да је успела да уреди живот људи у њој који би био привлачан за остале, и за њих који су већ тамо – а није у томе успела, на моју велику жалост, али и разумевање кроз објашњење које се тиче генома власништава, о којем овде и пишем и кроз који сагледавам стање у једној држави!

Русија ће ускоро да упадне у велике проблеме због сталног поскупљења нафтних деривата, на мало, у самој Русији, које диктирају странци - власници дистрибутивне мреже и одређених производних капацитета! Они могу бити кључни за пропадање ове највеће, (по територији – 200 пута већа од Србије) државе света! Јер нија власник свог имања!

Ето, а када је у питању Аустралија, власник имања распоредио чуваре који се зову «Америчка војска» на терене који су му битни. То чини и сваки мали поседник на својој земљи, то чини свака полицијска станица у свету и Србији - она зна где треба да патролира, дежура, држи заседе и остало. То је све исто, пресликано на огромно!

Срећа, ови Срби из Групе «Србих-888» су и власници извесних површина земље, геном власништва им није закржљао, па они доносе добре процене - где да се више или мање ангажују – прате само померање производње и капитала.
За њим иду чувари, информатичари, аналитичари и остале слуге власника земље!

Наравно, ове слуге се држе у уверењу да раде за Америку, за народ, за добро света, за правду, свирају се химне државе, помиње се страх од Бога ...... дају им се високи чинови, смешне униформе, тапшу их по леђима и дозвољавају им да када умру, као да је то умрлом битно, буду прекривени америчком  заставом која се потом преда породици умрлог - она замењује умрлог и стално их подсећа да је он умро за заставу!

Овом приликом, на овај начин, коришћењем права које проистиче из власништва и понашања власника на основу осећаја који се добије по основу тог власништва, објашњавам оно што је сада актуелно у  целом свету и у Србији - за оне који не разумеју ово о чему говорим - разни аналитичари распредају приче о спремању за сукобе, о броју ракета једних и других, о надмоћи, па да се разуме:

Америка је једина софистицирана земаљска сила на свету – у току бомбардовања Србије, са удаљености од 1000 км., кроз прозор су убацили ракету у Кабинет Министра полиције, кроз прозор су убацили ракету у салу где је бивша Савезна УДБА држала састанке, у просторије где је држана архива .... и они су, да је по томе, ти који би овладавали сваком територијом интересантном за газде чији су чувари!
Сви остали су само имитатори, далеко заостали, јер немају толико новца колико чуварима свог имања даје Британија!

Али, више то није на њима, то овладавање сваком територијом - од 16.9.2011.г. теку и неки други послови, те им је ово размештање узалудно, али у принципу и људски гледано, то је веома промишљен потез – бумеранг је бачен, руши, склања и враћа се на место бацања где ће га онај који га је бацио и ухватити и држати код себе до следећег бацања.

Бумеранг није материјалан, не може се идентификовати, зауставити, нити на било који начин спречити.

Бумеранг је састављен од олуја, ветрова, поплава, киша, земљотреса, суше, глади локалних ратова, миграција милиона људи са једног на други простор, и од необјашњивог - јер људи и не треба да се труде да баш све објасне, већ само колико им је дато. Да користе памет, логику и да сагледавају шта неко чини стављајући се увек у његову улогу.
Успеће у томе у мери поистовећивања са нечијом улогом!

Али, о власништву над нечим не може успешно да размишља и закључује онај који никада није био власник нечег истог или сличног!

Као што о необјашњивом не може да размишља и закључује онај који сматра да необјашњиво не постоји!

Браћо Руси и браћо Срби, држим вам песнице - не бојте се! Имамо ми Помоћника који никада не издаје, па Га позовимо!

Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб

Постављено 30.11.2011.г. у 14,30 ч.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta