Šta nam je činiti-5?


5. Како се може вратити државно имање које 
    су присвојили појединци и интересне 
    групе - легалним, правним средствима

-Распуштање Владе и Скупштине и  избор 
 народне скупштине и других органа-

Србију пљачкају они који су се одметнули од закона, они који су на нелегалан начин дошли на власт па их по том основу никакви закони у тој пљачки не спутавају. Тако од 1944. до данас.
Србија не сме и не треба да се против нелегалног бори истим таквим средствима.
Неправним средствима се не може успоставити правни поредак који би имао легалитет! Украдено, отетео, опљачкано, не може постати стварни посед новог власника без обзира у колико књига то поседовање било уписано - ко уписује, у које књиге, на основу којих прописа? 
Криминалци то знају врло добро, због тога ове финансијске гимнастике са заметањем трагова украденом новцу - али, не иде, све се опет врати на почетак! Криминалац је увек на месту извршења кривичног дела!

Србија мора да поштује сопствене законе и да настоји да их чини бољим. У овом тренутку једини легалан и легитиман начин враћања ситуације у правне оквире било би распуштање владе и скупштине, организовање народних скупштина које би потом изабрале државну скупштину, а она владу, потом би се одржали избори за председника државе. 

Краљ се не може легално вратити јер је последњи краљ абдицирао, добровољно се одрекао круне а и није био краљ Србије већ Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. 
Историјска реалност је друкчија и на тог краља са било каквим правима не треба рачунати. 

Ако Србији буде потребан краљ и ако буде имала одговарајућу личност, нико јој не брани да га крунише и успостави нову династију. 
Па ни Обреновићи ни Карађорђевићи не вуку корене од  старих рашких краљева, већ су се у тим улогама нашли што захваљујући стицају историјских околности, што својим вештинама, што подршком различитих међународних организација.

Србија мора имати једног сигурно поштеног и  паметног човека. Потом он мора окупити 100 људи сличних себи и потом се ради по шеми која чини садржину ове Студије. Друкчије не може.

Законе може доносити странка која је финансијски независна, она која се финансира од стране својих чланова и која на народним скупштинама добије потребан број посланика да могу вршити законодавну власт.
Тако створена странка не треба да учествује на изборима са странкама које су сада нелегално на власти јер би се утопила у њих и пристала да те нелегалне странке оживе и раде на својој легитимности и преко тих избора. 
Новостворена странка не треба да се уписује у Регистар странака у којима су странке које су насиљем дошле на власт и потом устројиле различита правила, па и правила о регистровању странака. 
Таблу коју се исписали они који су на силу дошли на власт, треба избрисати и почети изнова.

Овако, од народа, изабрани посланици стварају Владу, Влада формира министарства, новоформирана државна скупштина доноси законе (то могу бити и постојећи који су добри, али их доноси ново легитимно тело) и држава функционише. 
Овде се првенствено мисли на полицију, војску, и државне органе. Многе садашње стручне службе настављају са радом после кадровског прегледа запослених у којима ће (прегледима) основни критеријум бити знање и поштење.

Следеће: 
6. Ко може и ко треба да се ангажује 
    око повратка државног имања
Др Драгољуб Татомировић
Доктор права - криминолог и теозоф

Постављено 12.7.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta