RadosavРадосав

Ова песма је написана после 2,5 године од смрти нашег доброг комшије, Радосава Јовановића, из села Планиница на Равној Гори, коме смо се обраћали за разне ситне услуге - увек је био у дворишту, ми му се јављали аутомобилском сиреном, а он подизао капу увис и одмахивао - многима је оштрио косе, секире, покивао алат...... својим укућанима стално био нека врста «дежурног» - тек када је отишао, сви смо видели колико нам је значио, тај, наш комшија Радосав, који је увек био ту да га поздравимо и да нам отпоздрави. 
Волимо ближње своје, и све друге, док су живи, чак и ако нам се не чини да су нам било како значајни-јесу, али то са сигурношћу утврдимо, када они оду.  Д. ТатомировићРадосав

Стигла трава да се коси!

Косе тупе, косци лоши,
косе нема ко да оштри!

Са небеса, он не може да 
покује и наоштри косе њине,
Кукурузе да им меље,
за пилиће и за свиње!

Да подигне капу своју,
кад пролазе кола разна!

Авлија је као и пре, 
свега пуна,
ал' некако, ипак празна!

Љиљана-Љиља Татомировић
14.6.2010.г.
Планиница на Равној гори

Постављено  03.4.2011.г.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta