SLUČAJNOSTI!


СЛУЧАЈНОСТИ....

-Случајности као законитости-

Код нас Срба,  најразличитије СЛУЧАЈНОСТИ које су опажане хиљадама година, које су по основу својих посебности ситематизоване, филтриране, чишћене, уметане у одговарајуће делове нашег менталног склопа, створиле  су Србску Веру, Србске Обичаје, Србски Менталитет, и у крајњем створиле Србина као Божије биће, које се као такво Биће разликује од осталих народа, такође, Божијих бића.
И Срби у највећем могућем проценту скоро и да не верују у СЛУЧАЈНОСТ, али су Срби, истовремено, у највећем могућем проценту, ти који СЛУЧАЈНОШЋУ хоће да објасне све оно што се догађа.

Како?
Случајношћу као оправадањем користе се Срби на власти када греше, када лоше владају, када државу воде стрампутицом и у пропаст, када је уведу у непотребне ратове, када кроз ратове и изгинуће туђих синова каче себи одликовања за храброст, када не воде рачуна о равномерном развоју свих крајеве србске државе па се миграционим токовима једни делови државе учине непријатним за живот због пренатрпаности становника на том подручју, а друге делове учине пустињама јер у њима нема народа, када упропасте демографски развој државе због лошег вођења политике која утиче на одлуке да се деца рађају, гаје, школују, и потом наставе да рађају нову генерацију, када се баве недоличним, криминалним или било којим другим делатностима и по том основу буду уцењени, те онда раде у корист неке друге државе или народа, а на штету Србије......- све је то СЛУЧАЈНОСТ и никада није СЛУЧАЈНОСТ већ њихова заслуга, ако се у држави догађа нешто добро и у свему супротно од набројаних лоших догађања!

СЛУЧАЈНОСТ као изговор користе и сви други Срби, нерадници, алкохоличари, они који би само да се проводе и уживају, да се лепо облаче, имају добре плате и све оно што из тога произилази, а у томе не успевају - и ту СЛУЧАЈНОСТ никада не користе ако су у нечему успели, ако им послови и целокупан живот иде онако како се њима допада – тада нема СЛУЧАЈНОСТИ, тада је све то само резултат њиховог рада, знања, памети, вештине... о Даровима који су им дати не говоре – фудбалер је добар фудбалер јер се то за њега подразумева, добра певачица је добра јер има добар глас, згодна и лепа жена је згодна јер се тако родила.... и ником не треба за то да захваљују, и по њиховом мишљењу те дарове је дозвољено и злоупотребљавати да би се оствариле жеље тих који имају такве дарове – али су Дарови у исто време и искушења, па се догађа почесто да су некада добри фудбалери, када остаре, социјални случајеви, да су лепе и згодне жене пример на који се указује у негативној конотацији, када не схвате да је дошао тренутак који недвосмислено потврђује да је време њиховог искушења - време лепоте и згодности, протекло, а ниједну своју жељу нису за трајно учврстиле, када добра певачица више не  буде популарна...
Синоћ сам имао прилике да разговарам са једном, која је актуелна, присутна у јавности по разним основама, која прилично лепо и изгледа и пева, али која злоупотребаљава све те дарове и за коју сам рекао «Не завидимо јој!».

У чему је онда разлика између ове две категорије Срба, када и једни и други СЛУЧАЈНОСТ користе како им када одговара? Има ли разлике међу њима и да ли се све догађа случајно или та случајност и не постоји?

Све што се догађа сада, оно што је сада видљиво у материјалном свету, пре тога се догодило у оном нама невидљивом свету, свету који је огледало и одбљесак неког догађаја који се збио у неком човеку, као његова жеља и често и као предузимање и конкретних мера да се та жељена ситуација изазове или дочека.
Као када неко сади воћњак и предузима све потребне мере да се постигне резултат – тада тај неко своју жељу непрекидно (п)ојачава мерама које предузима, све чекајући тренутак када ће убирати резултат свога рада. Његова првобитна намера је била да предузима све потребне мере да убере резултат, овде је то брање шљива које се користе за сопствене потребе, али и за долазак до новца којим се долази до реализације неке друге жеље и тако у недоглед.
Нпр: Да производи веће количине џема, да од добијеног новца направи већу кућу, купи нов аутомобил, да створи услове да се ожени, да заснује породицу, роди и гаји децу, стекне углед домаћина, произвођача, привредника, статус нечијег доброг мужа, нечијег доброг сина, нечијег доброг оца, буде уочен у средини у којој живи, постане припадник власти....

Када се нечија жеља на овакав начин  реализује он СЛУЧАЈНОСТ сматра непостојећом категоријом, јер се све догађало по матрици меморисаној у његовом менталном  склопу и такав зна да ће се остварење његове жеље збивати по приближном и очекиваном редоследу, али он зна да и на такав редослед мера «нешто» може да утиче  да се те жеље лакше и брже, или теже и спорије, остваре и паметан Србин тај део остварења његове жеље увек покрије оним на шта не може да утиче, са «Ако Бог дā!».

Они који Случајност користе за оправдање својих лоших поступака, односно који је не помињу ако им иде како треба, по правилу никада нису оставили могућност да и то «нешто» има своју улогу у остварењу њихових жеља, они никада не говоре да ће се то догодити «Ако Бог дā», јер они не желе да своје успехе деле са било ким, а неуспехе подведу под случајност, под «није успело», не желећи ни тада да признају да постоји део који људима није доступан, а битно утиче на реализацију њихових жеља.

Разлика између Срба је само у томе.
Једни Случајношћу објасне лоше догађаје, а својом памећу добре и они други који Случајност скоро да искључују, који поступају по тој Случајности као Генетским Записом или Кодом, који је различит за сваки народ и са разликама код сваког човека, јер је у сваком човеку различита душа и различит дух, и увек уз признање «Дао Бог!».

Сада, на крају ове 2012.г. лако је уочити у целом свету како се Случајностима оправадавају сва лоша догађања - од земљотреса, олујних ветрова, неуобичајених јаких киша које изазивају поплаве, пропадања привреде, необјашњивих и сталних поскупљења свега и свачега, али се никада не помињу они који руководе државама и народима, не помињу се њихови лоши поступци и не помиње се да се они никада нису ослањали на Бога, односно да Њему нису дозвољавали да ужива у реализацију свог дела посла у сваком нашем, људском, послу. Јер, ако би они то учинили, признали би да Он постоји, а само то признање би било признање да су радили мимо сваке, људима унапред датих описа, Божије Воље, те они ћутом траже од народа да се стрпи, да имају разумевања, да им се да још један мандат...., припрети  се народу државном силом, као да та сила није сила коју је народ оформио да би служила народу, а не властима које се поистовете са државом, посебно када чине лоше.

Зашто ће да поскупи електична енергија у Србији, зашто нафтни деривати у Русији да буду скупљи него у државама које уопште немају своју нафту, зашто да поскупљује храна у Србији, зашто све поскупљује  само због околности да Срби који владају Србијом немају знање ни визију како Србију треба водити, како вратити непотребно узете кредите, како се отарасити овако гломазне јавне управе, како смањити расипање државног новца и друге имовине, зашто ће Америка и Енглеска, са свим њеним поседима, а то су: Аустралија, Индија и протекторати Јапан и Немачка, упасти у нерешиве проблеме......... који се већ јасно виде, али се искључиво и код њих објашњавају СЛУЧАЈНОСТИМА!

Одговор: Сви проблеми сваке државе посебно, укупни светски проблеми, проблеми појединаца који обављају одређене послове како би уз помоћ тога остваривали своје извесне жеље и планове, настају због олаког подвођења неких догађања под СЛУЧАЈНОСТ, односно због изразите упорности у настојању приказивања да су сва догађања само израз жеља и мера које предузимају људи – због негирања постојања оне нама непознате силе коју често крстима са «Има нешто», односно због онемогућавања да Бог реализује онај делић својега у сваком нашем послу, због заборављања да нам је јасно рекао Исус Христос «Да без мене ништа не можете учинити!», као и «Не брините, где се двојица скупе имена мога ради, ја сам са њима!».

Узалуд је труд цара Немачке, цара Америке, цара Русије, цара Србије, у сваком послу у којем се СЛУЧАЈНОСТ узима као објашњење свих њихових грешака, јер је свака Случајност као мали каменчић већ уткана у Генетски Запис људског рода, у Генетски Запис једног народа и не  може се цео мозаик називати одвојеним каменчићима - мозаик је у себе уградио све те каменчиће и он има свој дефинисани и препознатљив лик. Он је целина!

Ви који би да се покријете СЛУЧАЈНОСТИМА, знајте, да Случајности не постоје, и да се све ово што ће се убрзано догађати, већ за неколико недеља, није никаква Случајност него израђен мозаик у којем су све наше жеље, све наше грешке и сви отпори да се повинујемо Најјачем, који све зна и све види, који никада не спава, који нас све воли и  на исти начин награђује или кажњава.

Мозаик је сачињаван и од жеља људи којима се молбе испуњавају, а они знају, они су обнародовали за шта су све молили и шта ће се догодити – то је решено оног трена када су молили, сада се само види то што су тражили.
И то није могуће спречити!
Ни златом, ни доларима, ни ракетама, ни тенковима, чак ни америчком демократијом као извозним артиклом којим се од Бога отима оно што је Он задржао само за себе - овде чак не помажу ни многобројне тзв. Невладине организације које делују у земљама које треба поробити и које финансирају они који су их и основали - углавном Америка и још неке њима сличне државе, чак ће им и казне бити увећане за резултат деловања тих и таквих Невладиних организација, чији чланови ће бити кажњени сваки посебно!

Претње које остатку света упућују Америка и Немачка, нису ништа друго до јасан израз њиховог страха од онога шта им долази!
Узалудно је активирање резервних мрежа обавешајних служби великих сила, узалуд замена њихових шефова у Србији, узалуд оволико техничких мера на прикупљању информација о појединим Србима - узалуд оволика активност оних који раде за обавештајне службе великих сила!
Слаб вам је кадар, изабрали сте издајнике Срба, оне који не разумеју, они који вам достављају извештаје које ни ви не разумете - све то скупа учинило је да сте у стању панике и неодлучности шта да чините - не брините: Ништа не можете учинити! 
А моја супруга, која је живот провела поред мене и тако упознала оне које раде за Русе, Американце или Немце, и који су често инсталирани и у државне органе Србије, пошто их угостимо, по њиховом одласку саопшти ми и своју, врло јасну и тачну оцену, ових сподоба са: "Ј...ш државу и службу за коју ови раде!"

А они који су све ово измолили, ово што се догађа и што долази, одговарају за оно што су молили.

У целом свету има појединаца којим се молбе испуњавају, само је у Србији цео Вод Специјалаца - те врсте људи којим се молбе испуњавају!


Бог са нама – Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено, 28.12.2012.г. у 19,07 ч. 

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta