Kaljenje


Каљење


-Живот као каљење душе-


Веза: Наслов на Зл. Билтену
           «Луда Земљо и луди роде!»
           «Корелација циља и средстава»-

Живот човека је време  за побољшавања квалитета његове душе и то побољшање се остварује кроз каљење човека у трајању његовог живота. Нема два иста човека - нема две идентичне мисије људи, сваки човек је ПОСЕБНОСТ саткана од тела - одела душе и душе и духа у том телу. У зависности од мисије одређеног човека одређује се и поступак каљења.
Каљењем се од челика одређеног хемијског састава, добијају одговарајуће потребне особине тог челика за одређене производе - некада је потребна изузетна тврдоћа челика, некада поседовање способности на увијање, на смицање, на нерђање…. Већ шта је мајстору потребно.
Али, не постоји инжењер нити било који мајстор који од обичног гвожђа може да направи предмет са особинама тог предмета направљеног од одговарајућег челика. Зато мајстор зна који му челик зашта служи, односно  он и не покушава да од обичног гвожђа прави нешто што се прави од челика.

Бог зна какав матаријал користи за одређене потребе, он зна шта обичном гвожђу-обичном човеку, са обичном душом, треба да би та душа обавила одређени посао и ти материјали/душе се и не кале на неки посебна начин - ово истичем јер је свако каљење одговарајућа технолошка процедура загревања и хлађења.

Обичне душе се само надгледају и оне иду прописаним им путем уз мало или нимало корекција.
Душе које имају посебну мисију су душе које су већ створене као од челика одређеног хемијског састава, али оне као такве треба да буду алатке за остварење мисије - оне треба да се искују у одговарајући облик, да буду одговарајуће тврдоће, отпорности на увијање и смицање и оне се стално надгледају.


По потреби им се указују и одређене помоћи - кроз савете, кроз додавање снаге и знања, али се од њих очекује и самоспознаја своје мисије као мисије која се тиче укупног деловања самог Господа, а све душе су активне у оквиру те Његове укупне Мисије или Деловања.
Самоспознаја подразумева и одговарајућа људска размишљања, учење, образовање, прихватање добрих обичаја људи и одбацивање лоших, она, самоспознаја, је, заправо, каљење дела самог Бога који је у човеку, кроз калионичку пећ - Живот човека!

Време каљења је унапред одређено и оно је једнако одређеној дужини живота за сваког човека – разлике у квалитету окаљеног дела - Душе човека је само резултат труда тог човека и мера његове самоспознаје као и спознаје самог власника сваке људске душе - Бога.
И тако је то било од Постања до сада, када смо на крају, или врло блиском крају, овако уређеног света са свим мисијама људи и свим окаљеним и неокаљеним душама које тај свет и чине!
Догађања између ова два трена, између Постања и Краја, су технике искушења, осматрања поступања људи са душама које имају посебне мисије, како би се на крају подвукла црта и утврдило како је која душа кроз самоспознају обавила сопствено каљење, а кроз збир свих тих појединачних резултата-спознаја, и каква је спознаја укупног оваквог света.


Ми који се сада калимо, имамо и привилегију да и све непосредно доживаљавамо, за разлику од садржаја списа сачињених пре неколико хиљада година од људи који су гледањем и виђењем добацили до овог нашег времена и о њему писали из угла неких који су имали друге начине каљења и самоспознаје - неке наводим.

У најстаријим верским списима за последње доба, ово наше, садашње, наведено је да је то Гвоздено доба - ја сам назив искористио да то доба објасним кроз поступак каљења људских душа, и оно се описује овако:
__________________________________


Херметика, спис о тајним знањима из времена пре Исуса Христа:

…..»побожни ће бити сматрани лудима, а безбожници мудрима; лудак ће бити држан за храброг човека, а зло ће бити цењено као добар….. И тако ће Бог напустити човечанство….. и остаће само зли анђели који ће се помешати са људима и који ће те јадне несрећнике натерати да чине безобзирне злочине на све могуће начине – да воде ратове, пљачкају, варају, и да чине све оно што се противи природи душе.»
_____________________________________


Мухамед: Он је помињао да је близу време када ће џамије муслимана бити лишена  знања и када ће учени људи бити најгори под небесима.
____________________________________


Вишна Пуру - староиндијски верски спис, 
који је набоље описао Гвоздено доба:
«Само имовином ће се одређивати ранг људи»,

«Богатство ће бити  једини извор оданости, страст ће бити једина спона између мушких и женских, лаж једина основа за успех у парничењу, а жене (и мушкарци! - моја опаска) – само објекти сексуалног задовољавања.

Земљу ће обожавати само због минералних блага… непоштење  ће бити универзално средство опстанка… претња и дрскост ће учинити ученост излишним, распусност ће бити обожавање, једноставно прање биће очишћење, међусобни пристанак биће брак, скупоцена одећа биће достојанство.» (5:31 списа)
________________________________________


Да је Бог био задовољан људима много хиљада година пре нас, Његови Изабраници-Пророци не би ни имали потребу да тадашње људе, а кроз њих и нас садашње, опомињу да пазе шта раде, да време тече, да ће се оно примаћи свом крају, да ће у том неком крајњем времену живети неки слични људи, да ће се и сам Бог наљутити и учинити оно што ће свет вратити на Прапочетак, како би, Он а и ми,  имао нову прилику да почне друкчије – досадашња каљења су заправо била омогућавања очвршћивања и самоспознаје ради Спознаје Бога, његове укупне Мисије и нашег малог доприноса кроз наше мале, али многобројне, људске, мисије, тој Божијој Мисији:
____________________________________


...»Језик им стријела смртна, говори пријевару, устима говоре о миру с пријатељем својим, а у срцу намјештају заседу. За то ли их нећу походити? Говори Господ; душа моја неће ли се осветити таквом народу?»
-Пророк Јеремија о о лажним и кварним 
Јудејцима и «Хришћанима» у истом духовном табору са њима (Јудејцима)-9:1-6,8,9-Бакотићев превод-
___________________________________________


Сва искушења кроз које је прошао овај свет нису допринела његовом мењању - напротив, време је учинило да се стално овладава све погоднијим средствима за овладавање тим светом, за заузимање места Бога на Земљи, које у суштини и не постоји, јер је довољан један власник и за Небо и за Земљу! И тај власник  није и неће допустити да Земљом влада један човек, посебно не човек који није по Његовој Вољи!

То се увидело кроз хиљаде протеклих година, људи би се тога и сећали, али су се помешали, удружили и предали Палим/Злим Анђелима и са њима воде ову борбу против дела Господњег, против људи и оваквог света.

Знали су да мир и сигурност даје лично Господ, да је тај мир домаћина оно што је Бог наменио људима, домаћина као поседника онога што је човеку неопходно за живот. 
Због тога се у тактици борбе за овладавање људима и Земљом применила метода одузимања имовине, земље, од људи како би се они учинили зависним  и покорним – смишљане су «теорије» о могућој људској срећи у Задругама, Комунама, Колхозима, Совхозима.... одузета им земља, они добијали бројеве, места, постајали робови или надзорници, команданти и у суштини сви заједно слуге Злих Анђела у људским облицима!
_____________


«Истребили смо све власнике у Русији, намеравамо исту ствар да учинимо и у Европи и Америци!»
-Зиновјев, Јудејац, председавајући 
у Трећој интернационали-Конгресни записи САД, 13.12.1923.г.-
_____________________________________________


Да би се ово остварило, било је потребно уништити породицу! Вратимо се само 50 година уназад и гледајмо нашу Србију - видимо ли како су Титови «Кожни Мантили» и пролетеријат наговарали и принуђавали људе да напусте своје породице, ради индустријализације, да  напусте своја имања и постану радници - робови који су пре 20 година остали без те индустрије - док су стварали индустрију уништили села, сада су уништили ту и такву индустријум те се добило на милионе пролетера који ће ускори имати проблема и да се прехране - то је донео систем Атеизма - Колективизма - Комунизма (сада  ради лакшег варења: Социјализам (СПС), Демократизам (ДС) и други називи који прикрију суштину атеизма и крајњих резултата који се желе постићи постављеним циљем - то је оно за чим сада неки жале, за «Брате, знао се ред, а плата се редовно добијала...»)

Није лако поробити земљу у којој нема издајника! Заправо, такву земљу није могуће поробити! Није лако растурити заједници истородног народа ако су висока етичка и друга морална начела у њој - зато, ако хоћеш у томе да успеш, нападни на етику, учини смешним сваки морал, измени им програм образовања, извргни руглу њихову веру у Бога, помешај се са њима, буди један од њих на речима..... а циљ знаш, подривај их изнутра, и успећеш, ти и ми којима припадаш!

Санхедрин (Врховни Јеврејски Савет 1489. г. поучавао је рабине (свештенике) да употребе тактику «Тројанског коња», па да њихови синови постану свештеници, хришћански верници, адвокати доктори, политичари, директори, теоретичари.... итд. како би се изнутра разорила хришћанска структура породице.

Сада гледамо како су србски комунисти сву имовину Србије продали јеврејским владарима ЕУ и других джава, видимо како је направљена парадржава Европска Унија која је као сваки илегалац штампала свој новац за који нико не одговара, и када он пропадне нико неће имати обавезу да било коме било шта надокнади, а оно што је купљено тим лажним новцем, остаје у власништву штампача лажног новца.
"Ратови су наше сетве" - говорили су они који су ратове организовали и потом скупљали плен (то је жетва) или заузимали територије других народа. 


Нашу земљу су поробили, растурили, међусобно разделили, а над овим што је преостало, под влашћу њихових  зависника,  хоће управу - ми смо ту бројке, као када Министраство полиције наложи СУП-у Суботица: Да пошаље три аутобуса дугих цеви; или када нека странка без инфраструктуре организује своју промоцију у спортској хали и наложи нижим одборима: Довези три аутобуса симпатизера - полицији је лакше, има их, плаћају их ти који траже дуге цеви, а странкама је тешко-немају по три аутобуса симпатизера у једном граду, али је задатак задатак, а власт је оно чему се стреми, не мира ради, већ због онога шт је лепо описано пре више хиљада година под «Гвоздено доба».

Бог се придигао са Престола, размакао завесу да види шта се на Земљи догађа, мршти се..... оставља људима времена да се окрену ка добру.... не иде, па Он оно што хоће чини онако како хоће и преко кога хоће. Он своје намере и своју Вољу обавља и преко оних које не воли!



Примери:

*СФРЈ, комунистичка, била велики извозник оружја и муниције у пријатељске несврстане земље, које се користило за верске и међунационалне ратове. Снабдевала оружјем и муницијиом, истовремено,  и Ирак и Иран у рату који је трајао 12 година у којем су на фронт терана и деца од 10-12 година.... а када се то некако смирило у грађанском рату се распала таква грешна држава СФРЈ. Оружје сада дотурано са разних страна свим странама - поновило се!
Пропали градови у којима се  правило то оружје - Ваљево, Крагујевац, Ужице....

*Осамостаљене Хрватска и Словенија трудиле се да иранским новцем припомогну дробљењу Србије – одвојило се Косово и Метохија и раде и даље, али се Словенији ближи дан банкрота и глади, док је Хрватска у раљама Ирана - дозволила да се у њој направи шиптарска база за деловање ка ЕУ у коју се управо таква једна Хрватска прима.....пропашће за то време и они који су подржавали Словенију и Хрватску - Немачка и Америка!

*Косово и Метохија је квазидржава која се издржава крвавим хероинским новцем, којег је све мање код њихових другова и пријатеља Немаца - Иран се о свом јаду забавио, пресушују извори новца из Ирана, хероинског новца, па су Шиптари све доброћуднији! Ускоро ће опет да једу из руке Срба!

*Иран, онај којим је на Косово убацио огромне количине прљавог хероинског новца, а није Косово признао као независну државу, уместо да доминира у региону којем припада доживљава изолацију од својих братских, истокрвних и истоверних држава - околне државе купиле од Америке разног оружја за 36 милијарди, свеже штампаних, петродолара, обавезале се на савезништво са Америком у оквиру којег морају да оформе контигент пешадије од 500.000 војника за теренску поретрагу Ирана после бомбардовања које ће извести Јевреји из Израела и Америке, те њихови команданти из Британије....

*Кина се ућутала, не поштује уговорне обавезе ка Русији за испоручени гас, мехур напретка сплашњава, Кина ће пропасти у само једном дану, који се приближава јер ће се она ставити на страну Ирана, не због Ирана, већ због тога што је она следећа. 
То је она држава која је одћутала рушење своје амбасаде у Београду, 1999.г., за противвредност од три милиона долара и пријем у СТО (Светске трговинска Организација) и која је у Савету Безбедности УН  када су се доносиле казнене резолуције за Србију, исто као и Русија тада, била «Енергично уздржана!»

*Русија: Јутрос обавештено да је млада московска новинарка пет узастопних ноћи шетала по фабрици ракета у близини Москве - није било чувара, само понека видео камера, а пси чувари када су је видели - побегли!
Каква је то држава и каква је њена безбедност ако је ово могуће? И у ком стадијуму друштвених односа се она сада налази?

*БРИКС-земље у развоју и успону: Бразил, Русија, Кина, Индија, Јужна Африка - Избијена Индија из могућег   савезништва - уступила своју територију за базу Америке која се иселила пре око три месеца из Пакистана.
Првобитни план Америке да се базира у далекој Аустралији - Британском поседу, промењен.
Индија је у суседству њених садашњих аспирација на Кину и Русију.

Неки од Срба раде и за празнике, раде стално, а нигде и не путују, па су обавестили да се та нова америчка база и Индији налази опет на некада нашој територији, а како то право власништва не застарева - онда кажем: на нашој територији, која се из ваздуха може уочити тако што се погледа правцем:
Хоризонтално - Барода на обали Индије на Арабијском Мору - Калкута, супротна страна Индије, у близини Бенгалског залива и та линија се потом укрсти са вертикалном линијом Бангалор-Лудијана - Тај простор је у рејону индијских градова Бопал – Индор - Кхандва.

Индија је потконтинет - огромна земља, Срби летачи то сагледавају уз све остало, те су ту базу лоцирали на овом подручју.
(Барода, Лудијана, Каљокућа-Калкута - све сама индијска имена!)

Ово је строго чувана тајна, о њој се не пише, али Истина не трпи таму, она се покаже – овај податак је успутно прибављен јер се наши «Летачи» тамо нису нашли ради планова Америке, тамо има  много важнијих ствари, и много што - шта србског што треба преузети. Они гледају, некада и помажу, да се и Ирану плати по заслугама за оволико петљање око србског Косова и Метохије.

На Индију нисмо ни рачунали као на неког коме треба веровати. Њој верују они који су јој слични и који замишљају неку Евроазијску Унију, све заборављајући да се не меша вода и уље!

*О Немачкој која се сада назива ЕУ: Све је већ речено, не треба понављати - а о мртвима све најбоље! Како радили тако и наплатили.

Пазимо се браћо Срби - пазимо како се калимо, не ваља ни прекалити, пукне лако и брзо, као стакло!                 

Бог са нама – Пристани Боже!
Христос се роди!


Драгољуб

Постављено 08.01.2012.г. у 18,30 ч.

4 comments:

Zlatni bilten 11. јануар 2012. 13:37  

Одговор на "Вукашин": Захваљујем на упозорењу да сам направио грешку када сам навео да је Иран међу првим признао Косово као независну држву-није, у питању је Саудијска Арабија, док Иран своје циљеве остварује само преко новца које у огромним количинама улива на Косово, истовремено водећи рачуна да са Србијом, формално, има добре односе. Коментар читаоца "Вукашина" нисам избрисао због садржаја, већ што је остао непотписан, а што је у супротности са критеријумима Златног Билтена. Извињавам се читаоцима због своје омашке а "Вукашину" се захваљујем на опомени и што пажљиво прати моје чланке, мада бих више волео да и сам нешто напише и достави ради објављивања, односоно да се потпише испод својих коментара. Д. Татомировић

Vukasin 11. јануар 2012. 20:20  

Pa postoji opcija da se loguje sa googl naloga, googl automatski izbacuje ime, kad se klikne na to ime pise ime i prezime Vukasin Stamatovic ak MaxHudini koji ima i sopstveni blog (NWO-koji je takodje dostupan ako se klikne na ime Vukasin sa full podacima cak i omiljenom pesmom) i saradjuje sa jos nekima. U svakom slucaju hvala na odgovoru, nisam imao nameru da bilo sta umanjim , samo sam se iznenadio posto su Vam tekstovi uglavnom precizni i tacni

Zlatni bilten 12. јануар 2012. 11:25  

Одговор на Вукашин Стаматовић: Ето и ово смо разјаснили, Ви мислили како су сви други упућени у интернет могућности као Ви, па сте тако и наступали-ја се не упуштам, и не знам, у толико детаља, а признаћете да је за мене а и за све друге лакше када испод коментара прочитају Вукашин Стаматовић, то је као када имате банчину картицу па на неки начин проверавате стање на рачуну и када оно што имате држите у новчанику и када год га отворите видите стање. Хвала на указаном пропусту који сам направио и одмах исправио. Поздрав од Д. Татомировића

Vukasin 13. јануар 2012. 09:51  

Postujem, Vas stav kao sto postujem i razlicita pravila razlicitih mesta, pa shodno tome nastojim da se tako i ponasam i da naucim. Neki put razlicita pravila izgledaju tesko al kad se nauce shvatite da su mnogo laksa i daju vam mogucnost da prosirite sopstvena gledista jer Ako si u Rimu ...
V.Stamatovic

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta